Language:

Bank branch in the Domènech House

Restoration

Fact sheet

Site: Canet de Mar (Barcelona)
Client: La Caixa de Pensions
Year of the project: 1980
Construction: 1982
Area: 300 m²

The project is based on the creation of a new building which relates the Domènech House with the former masía and the conservation of the garden character which shows an strong urban presence.

 

To achieve these two objectives, it is suggested to build a closed volume which fronts the Riera respecting the height of the former garden fence, that conserves the existing palm trees in its interior.

         
House deisgned by Domènech i Montaner

House deisgned by Domènech i Montaner

                                                                                                                                                                                     

  • House deisgned by Domènech i Montaner
  • Closed volume respecting the existing wall
  • Relation with the former house
  • Interior view of the new office
  • Interior detail of the Domenech House
  • Initial state of the building
  • Post-reform state