Idioma:

Teatre a Lloret de Mar

Edificis Culturals

Fitxa tècnica

Localització: Avda. de Tossa. Lloret de Mar. Girona
Promotor: Ajuntament de Lloret de Mar
Any de projecte: 2006
Obra: 2011
Superfície: 2.760 m²
Premis: Primer premi concurs

En construir el nou teatre municipal de Lloret de Mar a la zona verda de Can Xardó, situada insòlitament al centre de la ciutat, es genera una sinergia entre cultura i paisatge, renovant així la imatge d'aquest entorn: es tracta d'implantar en el tàlveg que forma el terreny una caixa abstracta i pura, amb uns apèndixs paisatgístics i naturalistes com si anessin les arrels del conjunt.


L'arribada a través de les rampes fins a l'esplanada del teatre a l'aire lliure, permet penetrar sota la volada vidriada i aconseguir el vestíbul de la sala principal amb un aforament de 400 persones. El públic en el seu recorregut processional integra la visió de l'equipament cultural de Can Saragossa i abans de submergir-se al món del teatre gaudeix d'una extensió del paisatge dins de l'edifici. A la sala el món artificial de la imaginació s'imposa.


La relació de l'edifici amb l'entorn no és l'única característica mediambiental sinó que la preocupació per la sostenibilitat ha induït a: l'aplicació de coberta enjardinada de vegetació autòctona per a les sales d'assaig i magatzems; l'ús de fusta de ràpid creixement com el bambú per a acabats interiors; la instal·lació de plaques fotovoltaiques amb generació d'uns 65 KWp d'energia renovable i la construcció d'una façana doble ventilada.


El programa exigeix una gran flexibilitat en l'ús de la sala principal i en el conjunt de les tres sales d'assaig - conferencies, la qual cosa converteix al centre en un possible palau de congressos. La graderia retràctil en la part baixa de la sala permet la utilització d'un espai de 14 per 30 metres, incloent l'escenari com a plató de televisió, banquets, balls o actuacions on actors i públic interactuaran segons les lleis teatrals contemporànies. D'aquesta manera fomentar l'ús divers d'aquest equipament assegurarà la transformació d'aquesta zona de Lloret en un àmbit cultural.

         
Sinergia entre cultura i paisatge amb la conseqüent renovació de l'espai

Sinergia entre cultura i paisatge amb la conseqüent renovació de l'espai

                                                                                                                                                                                     

  • Sinergia entre cultura i paisatge amb la conseqüent renovació de l'espai
  • Voladís vidriat d'accés al teatre
  • Implantació en el tàlveg d'una caixa abstracta
  • Vista exterior des de l'interior del vestíbul
  • Detall de la façana doble ventilada
  • Accès rampa
  • Vestíbul de l'edifici i bar
  • Saló d'actes amb possibilitat de graderia retràctil i aforament per 400 persones
  • Planta d'implantació de la proposta
  • Planta baixa
  • Secció transversal del saló d'actes